Gott nytt år!

Vad är de man säger nytt år nya tag? - Ja det kommer inte bli till någon underdrift detta året som kommer.
Står inför min största utmaning i mitt liv, En Gastric Bypass! Vi återkommer till detta snart!

Lite bakgrund om mig kan kanske vara av intresse.
Namn: Mattias Persson
Ålder: 28år
Hemort: Helsingborg
Yrke: Lastbilschaufför
Barn: Ja, 1 son 5månader gammal

Denna blogg kommer handla om min vardag nu innan operationen vilket är den 10/1-12 och efter operationen såklart.

Jag är en av dom alla som sk. JoJo bantat halva sitt liv, Det funkar inte i längden.
Man går ner en jävla massa i vikt men sen sker något i en som sätter stop för viktnedgången och man går upp igen och med ränta!
Jag har dom senaste åren kanske inte tok kämpat att gå ner i vikt, senaste kraftansträningen gjorde jag 2009 då jag gick ner 37kg på 6 månader, sen mötte jag min sambo och då vart man på latsidan igen. Kvinnor har alltid haft den effekten på mig och jag är ganska övertygad om att jag inte är ensam i den situationen.
Men iallafall när jag sen gått upp dessa 37kg igen så blev de liksom lite för mkt för mig, Varför ska man inte kunna behålla sin vikt? ibland e de bra orättvist, vissa kan kasta i sig pizza efter pizza och andra går upp ett kilo bara han tänker på pizza!

Jag tog iallafall steget mot att leva längre sommaren 2010 då jag skickade in en "Egen remiss" till landskrona lassarett, fick då beskedet att där var 2 års väntetid, åberopa då vårdgarantin och fick ner de med 6 månader.
I oktober nu 2011 fick jag en kallelse från en klinik i lund, för att gå på en grupp träff och enskilt samtal med läkaren! Datum för detta var 15 november.

Vad är då en Gastric Bypass?
Jo man kopplar bort en stor del av magsäcken ca: 93% via titthålskirurgi!

Min invägning där vart jag kanske inte helt nöjd över, visste att det vart många kg jag vägde då vågen jag hade hemma hade max vikt på 150 och när jag ställde mig på den stod där ERROR! Jag vägde alltså vid invägningen 167.8Kg och hade ett bmi på 48! Läkaren ställde som ultimatum för operation att jag skulle ha gått ner 7.8kg och operations datum sattes till den 10e januari 2012!

Så vart står jag då idag?
Idag har jag gått ner till 154.3kg Enligt min nyinköpta våg;)
Resan dit har inte varit svår, men o andra sidan har ja aldrig haft problem med att gå ner, däremot att behålla e jag värdelös på.

Vad äter jag då just nu inför operationen?
Modifast! 4mål per dag, både shakes och soppor samt dricker massvis med vätska.
Ny års maten bestod av Köttfärssoppa som min älskade sambo rörde ihop till mig, tänkte att jag skulle lyxxa till de lite idag då modifast är ganska tråkigt, men imorgon är jag tillbaka på enbart modifast dieten.

Mina mål då?
Huvudmålet är att må så bra som möjligt och leva så länge som möjligt, jag har inga fetma relaterade sjukdomar idag men vad säger att jag inte får de i framtiden?
Men om vi återgår till viktmässigt så skulle jag vilja gå ner till ca: 90kg och sen gå upp till 100kg i muskler, ja jag inser att detta är bra långt bort, men jag har inte brottom...
Nej denna itroduktion av mig får räcka nu, Jag kommer uppdatera så ofta jag kan (iaf varannan dag) så ni som följer kan ju hålla ögonen öppna!

Hoppas erat nya år blir lika kanon som mitt ska bli! 2012 is the shit!

RSS 2.0